Välj en sida

Många personer sitter på en smärre skattkista bestående av guldsmycken, mynt och andra föremål i denna ädelmetall. Om du tillhör denna kategori människor kan du tjäna en hel del pengar på att sälja guld till en aktör som köper denna råvara. Det är dock viktigt att du endast gör affärer med seriösa aktörer som inte riskerar att blåsa dig. Därför kan det kännas tryggt att utföra försäljningen på plats hos aktören ifråga.

Så kan du sälja guld till en lokal aktör nära dig

Vill du kunna sälja guld i fysisk form? Då bör du först försöka hitta en lokal aktör nära dig som är beredd att köpa guldet av dig till ett rimligt pris. Om du bor i en stad finns det sannolikt många olika pantbanker och guldhandlare att välja mellan. Bor du istället lite mer ute på landsbygden kan du dock behöva resa till en större ort för att kunna göra försäljningen.

Vanliga frågor om försäljning av guldföremål

De aktörer som handlar med ädelmetaller kan ibland framstå som lite mystiska och opålitliga. Därför är det stor sannolikhet att du som vill sälja guld har några frågor kring försäljning av guldföremål som du vill få svar på. Läs vidare för att ta del av svaren på några av de vanligaste frågorna!

  • Hur tjänar köparen pengar på affären? Guldhandlare tjänar pengar på att köpa dina guldföremål. Detta gäller oavsett om det rör sig om guldtackor, guldsmycken, guldmynt eller några andra föremål i denna ädla metall. Detta genom att sälja vidare föremålen till ett lite högre pris än vad de har köpts in för.
  • Vad gör guldhandlaren med föremålen? Det beror på. Som vi redan har nämnt är sannolikheten hög att de kommer säljas vidare till en liten vinst. Men dina trasiga eller gamla guldsmycken, guldtänder och andra mindre attraktiva föremål kan istället komma att smältas ner och gjutas till guldtackor.
  • Säljs föremålen fort vidare till nästa person? Inte alltid. I vissa fall tvingas köparen förvara dessa under en ganska lång tid innan de säljs vidare. Så kan till exempel vara fallet om guldpriset står lågt – då är det mer lukrativt att sälja dem när priset har gått upp.