Välj en sida

I dagens ekonomiska klimat kan det vara utmanande att hantera oförutsedda utgifter eller tillfälliga ekonomiska klyftor. En kontokredit utan UC är därför ett populärt verktyg för många. Detta gäller särskilt för dem som vill undvika att deras kreditvärdighet påverkas negativt av ett alltför stort antal UC-förfrågningar. Denna typ av kredit är särskilt fördelaktig då den inte syns i UC:s register, vilket kan vara viktigt för personer som i framtiden kanske behöver ansöka om ett större lån, till exempel ett bolån.

Vad är en kontokredit utan UC?

En kontokredit utan UC är ett flexibelt lån där låntagaren får tillgång till en förutbestämd kreditgräns. Låntagaren kan sedan utnyttja krediten efter behov och betalar endast ränta på det belopp som används. Därmed skiljer sig krediten från traditionella lån där hela lånebeloppet betalas ut på en gång och ränta beräknas på hela beloppet redan från dag ett. Den viktigaste punkten är dock att ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen anlitas av långivaren.

Vilka är fördelarna med dessa krediter?

Det finns många fördelar med dessa krediter jämfört med andra finansieringslösningar:

  • Flexibiliteten. Låntagaren har friheten att kunna utnyttja krediten när det behövs och betala tillbaka pengarna i sin egen takt.
  • Ingen UC-förfrågan. Långivaren använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC, såsom Bisnode eller Creditsafe. Detta innebär att din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen förblir intakt.
  • Möjligheten till direktutbetalning. Många kreditgivare erbjuder snabba utbetalningar. Detta är en betydande fördel för de som behöver tillgång till pengar omgående.

Vad bör jag tänka på innan jag ansöker om en kredit?

Innan du ansöker om en sådan här kredit bör du ta hänsyn till:

  • Ränta och avgifter. Räntorna kan variera kraftigt mellan olika kreditgivare. Det är därför viktigt att jämföra olika alternativ. Genom att göra detta kan du hitta det erbjudande som är mest fördelaktigt för dig.
  • Återbetalningen. Det är viktigt att du är införstådd med vilka villkor som gäller för återbetalning av krediten. Se också till att du har en realistisk plan för att kunna återbetala skulden.
  • Kostnaden. Många av dessa lån klassas som högkostnadskrediter. Det innebär att de kan ha höga räntor och avgifter jämfört med ett traditionellt banklån.