Välj en sida

Är du intresserad av att ansöka om en kredit? Detta är ett slags lån som en kreditgivare kan erbjuda sina kunder. Det finns vissa skillnader mellan krediter och andra typer av lån. Därför bör du läsa på lite grann på förhand för att försäkra dig om att du är införstådd med hur de fungerar.

Tänk också på att det alltid finns en risk med att låna pengar. Du bör därför fundera noggrant på huruvida du kan betala tillbaka lånet innan du förbinder dig till ett avtal med kreditgivaren. Dessutom är det viktigt att du förstår de regler och villkor som gäller för lånet innan du undertecknar avtalet.

Gör så här om du vill ansöka om en kredit från en kreditgivare

Vill du ansöka om en kredit från en kreditgivare? Då bör du gå tillväga på följande sätt:

  1. Hitta potentiella kreditgivare. Det första du behöver göra är att hitta kreditgivare som är villiga att låna ut pengar till dig. Du kanske redan har frågat dina familjemedlemmar, vänner och kollegor om någon av dessa skulle kunna låna ut en slant? Om så är fallet bör du göra en sökning på nätet och hitta de kreditgivare som finns att välja mellan.
  2. Gör din ansökan. Vi förutsätter nu att du har hittat en kreditgivare som du vill ansöka hos. Nästa steg är då att ansöka om krediten. Fyll i formuläret på kreditgivarens hemsida för att ge denne den information som efterfrågas. Det kan till exempel röra sig om hur mycket pengar du behöver, hur pengarna ska användas samt när dessa ska betalas tillbaka. I vissa fall kan du även behöva skicka in vissa dokument som efterfrågas.
  3. Din ansökan behandlas. Detta steg sker generellt sett i bakgrunden och utan att du direkt märker det. Men efter att du har skickat in din ansökan om att få en kredit behandlas ansökan. En kreditupplysning görs för att säkerställa att du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka pengarna enligt den uppsatta planen etc.
  4. Pengarna betalas ut. Om din ansökan har godkänts av kreditgivaren kommer pengarna sedan att betalas ut till dig. Du kan då använda dem på det sätt som du har planerat att göra.