Välj en sida

I e-butiken Giftcard finns olika typer av gåvokort att köpa. Butiken riktar sig till både privatpersoner och företag och just ett gåvokort är en bra present vid alla typer av tillfällen. Läs mer om butiken, dess utbud samt några vanliga frågor och svar här.

Om giftcard

Giftcard är alltså en webbutik som säljer olika typer av gåvokort och utbudet är stort. Det finns kort i olika prisklasser och kategorier och det är enkelt att hitta något som passar för alla smaker. Dom olika korten brukar dessutom ha ett brett sortiment att välja från i sig, så oavsett vad som väljs finns något för dom flesta.

I utbudet hos Giftcard hittas bland annat gåvokort från följande leverantörer:

  • Joyful gåvokort
  • Tings giftcard i samarbete med Markus Aujalay
  • Vinga gåvokort
  • House of regalo

Varje enskilt kort i sig brukar som sagt ha ett brett sortiment av produkter att välja bland. Mottagaren av gåvokortet väljer själv den produkt som önskas och vanliga produkter är bland annat hemtextilier, köksredskap, elektronik och väskor.

För flera av korten ingår dessutom en bonusgåva – många av dom med ett värde av flera hundra kronor.

FAQ

Nedan följer några vanliga frågor och svar, hämtade direkt från Giftcard.

Hur lång är leveranstiden för gåvokort?

Vanligen levereras korten inom 2–3 arbetsdagar. Många av korten i utbudet kan dock även levereras digitalt och då sker leveransen till e-post direkt efter beställningen.

Finns något rätt till retur?

Nej, Giftcard erbjuder ingen returrätt för köpta gåvokort.

Hur gör mottagaren för att lösa in kortet?

Att lösa in ett gåvokort är enkelt. På kortet finns en webbadress och en unik kod – det är bara att gå till den angivna adressen och logga in med hjälp av koden. Därefter väljs en önskad produkt från det aktuella sortimentet – ungefär som att handla i en vanlig e-butik. Person- och adressuppgifter fylls i och sedan är det bara att vänta på att gåvan levereras.

Vilka skatteregler gäller för företagare?

Skatteregler för gåvor kan vara minst sagt krångligt och olika regler gäller för olika typer av gåvor. En julgåva till anställda är till exempel skattefri – under förutsättning att värdet av den inte överstiger 500 kr. Läs mer om vilka regler som gäller under kategorin ”skatteregler” på Giftcard.se eller hos Skatteverket.