Välj en sida

Vill du larma din bostad men undrar hur du ska göra? Så här går det vanligtvis till när du beställer hemlarm:

 1. Analys av ditt behov. Det första steget är att ditt behov av ett larmsystem bör analyseras. Om du inte känner dig säker på vilken lösning som är den bästa för just din bostad kan du få hjälp med att göra detta val. Det finns ofta onlinebaserade tester och liknande som kan underlätta.
 2. En lösning rekommenderas. Oavsett om du gör ett test på nätet eller pratar med en försäljare av larmsystem erbjuds du nu en lösning. Detta är den rekommenderade lösningen för dig och du kan såklart välja en annan konfiguration om du så önskar.
 3. Du får en offert på lösningen. Du tar in en offert på larmsystemet och tar ställning till denna.
 4. Du beställer ditt hemlarm. I detta steg gör du ditt val och beställer larmet ifråga.
 5. Installationen görs och du får en genomgång. Det sista steget efter att du har bestämt larmet är att en installatör kommer och installerar det. Du får i samband med detta även en genomgång av systemet och hur det fungerar.

Så mycket kostar ett hemlarm mellan tummen och pekfingret

Priset för larminstallationer och larmtjänster varierar beroende på en rad olika faktorer. Några exempel på dessa är: storleken på bostaden, geografiskt läge och valet av leverantör. Till exempel kan ett hemlarm för en mindre villa i Gävle som är väl upplyst och synlig samt saknar alternativa ingångar kosta från cirka 5 000 kr i installationskostnad. Utöver denna kostnad tillkommer vanligtvis omkring 450 kr i månaden för larmtjänst.

Ett system av detta slag kan ofta innefatta ungefär dessa komponenter.

 • Huvudenhet
 • Larmpanel
 • Larmbricka
 • Rökdetektor
 • Videodetektor
 • Vibrationsdetektor
 • Larmskyltar samt dekaler

Tänk dock på att uppsättningen av komponenter skiljer sig åt beroende på vilken larmleverantör och vilket paket du väljer!

Larmtjänst är för övrigt en tjänst som du vill försäkra dig om att köpa. Den gör nämligen att din bostad alltid är uppkopplad mot larmleverantörens larmcentral. Denna uppkoppling är aktiv året runt och dygnet runt. Därför är denna tjänst värd det löpande pris som du får betala för den. Du vet ju trots allt aldrig när inbrottstjuven slår till, och när detta sker vill du vara på din vakt!