Välj en sida

I Sverige är det väldigt många som använder sig av olika typer av hushållsnära tjänster. Det kan vara allt ifrån att anställa någon som sköter trädgården, en fönsterputsare eller en målare. Men allra vanligast är det att anställa en städare; allra populärast är det att anlita städfirma i Stockholm. Det finns många fördelar med att anlita en städare, framförallt så spar det en tid. Att städa tar tid, är ansträngande och kan bli långtråkigt efter ett tag. Samtidigt är det något som är otroligt viktigt för att säkerställa hygien i hemmet och för att trivas med hur det ser ut där hemma. Med tanke på att precis alla behöver städa, så finns det ett enormt behov av städare runt om i landet.

Städfirma i Stockholm är lukrativt

Oavsett var man befinner sig så finns det oftast inte bara en, utan flera städfirmor att välja mellan. Även i den minsta av byar går det att få tag på en städare. Men allra störst behov är det oftast i städerna, som med mycket annat. Högst på listan står Stockholm, med flest användare av städfirmor per capita. Den som vill starta en städfirma i Stockholm kan alltså räkna med att det är lukrativt. Det finns några anledningar till varför just Stockholm erbjuder en bra marknad för städfirmor just nu:

  • Storleken: den mest självklara anledningen är såklart att Stockholm har flest invånare i hela landet. Med över en miljon människor är det naturligt att behovet för städservice är stort.
  • Flest användare av RUT-avdraget: av någon anledning så är Stockholmarna de som utnyttjar RUT-avdraget mest av alla i Sverige. RUT-avdraget gör det möjligt att få hushållsnära tjänster, som städning, till ett billigare pris. Beroende på hur mycket man utnyttjar avdraget, kan man få upp till 50 % avdrag på kostnaden för dessa tjänster.
  • Demografi: anledningen till varför Stockholm har flest RUT-avdrag utnyttjare kan vara demografin. Eftersom det är den svenska huvudstaden flyttar många hit på grund av arbetsmöjligheter. Arbetslösheten är relativt låg jämfört med många andra län. Med andra ord finns det fler människor som har råd med städservice och som inte hinner med städning på egen hand.

Städfirmor i Stockholm bör erbjuda fler tjänster

Med andra ord så finns det otroliga möjligheter för den som vill starta städfirma i Stockholm. Det finns ett stort behov som dessutom är väldigt stabilt och marknaden är stor. Med det sagt så är det inte alltid helt enkelt att starta en ny städfirma. Därför bör städfirmor se till att sticka ut och erbjuda en service som kunder vill ha. Det viktigaste här är att erbjuda flera olika tjänster, så att kunden kan hitta precis det som önskas. Det kan vara allt från att erbjuda olika tider för städning, extra tjänst såsom tvättning av kläder, eller ett billigare pris än konkurrenterna.