Välj en sida

Dags för företagsevent eller kanske konferens? I så fall kan en eventbyrå komma väl till pass – en sådan kan hjälpa till med alltifrån planeringen till genomförandet och det finns flera fördelar med att anlita professionell hjälp. Nedan följer några tips för att hitta en byrå som passar just ditt företag.

Jämför tjänster för att hittar rätt eventbyrå

Vilka tjänster som finns hos en eventbyrå kan variera – vissa har ett brett tjänsteutbud medan andra är mer nischade inom specifika områden. Oavsett är det bra att utgå från vilken typ av tjänst som efterfrågas och många erbjuder bland annat följande:

  • Digitala events
  • Fysiska event
  • Konferenser och möten

Exakt vilka typer av tjänster som finns kan som sagt variera – det beror på hur varje byrå väljer att arbeta. Förutom ovan nämnda kan det även finnas fler tjänster, så som uthyrning av lokaler. Lista behov, krav och önskemål och leta efter en byrå som kan matcha dessa.

Tillgänglighet och priser

En annan viktig sak att kolla närmare på i jakten på en eventbyrå är förstås tillgänglighet. För det första – hur ser utbudet av byråer ut i den aktuella staden? I Stockholm finns till exempel ett stort utbud medan det i mindre städer kanske inte finns en enda lokal byrå. Däremot finns dom som arbetar bredd över landet och för digitala events kan det fungera alldeles utmärkt med ett samarbete på distans.

För det andra – vad har företaget för budget för eventet, och hur ser prisbilden ut hos olika aktörer? Be om offerter och jämför!

Referenser

En eventbyrå planerar, arrangerar och genomför olika typer av events och när en byrå anlitas är det viktigt att allt känns bra – från kommunikation till magkänsla. För att skapa en så bra uppfattning som möjligt innan ett samarbete inleds är ett bra tips att be om referenser. Jämför gärna referenser från flera olika byråer för att se vilken som kan tänkas matcha företaget bäst.

Ett annat effektivt sätt att bilda sig en uppfattning är att leta efter omdömen på nätet, precis som många gör inför till exempel ett restaurangbesök. Lotten faller troligen inte på den som har många dåliga omdömen medan den med övervägande bra betyg säkerligen har folk som står på kö för att få komma in.