Välj en sida

Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och beställa catering från samma restaurang som alltid. Men med det stora utbudet catering i Stockholm kan det vara roligt att testa något nytt. Kanske kan någon av följande tips ge inspiration till nästa gång som maten ska beställas.

  • Catering vid nya tillfällen?
  • Från nya leverantörer?
  • Med kock på plats?

Frukost, Picknick eller Tårta?

Catering förknippas mycket starkt med lunch eller middag för ett större sällskap. Detta exempelvis vid födelsedagsfest, bröllop eller dop. Det är ett enkelt sätt att ordna mat till många personer på samma gång och dessutom kan dessa företag ofta även stå för porslin.

Men i Stockholm finns ett bredare utbud än enbart lunch och middag. Det går exempelvis att få en lyxig frukost hemkörd på lördagsmorgonen eller en maffig efterrätt till söndagsmiddagen. Ytterligare ett alternativ är att boka catering till utflykten. Istället för att göra iordning maten själv bestäms en tid då företaget kommer till parken eller stranden och levererar maten. Lyxigare än så kan det knappast bli…

Boka catering via foodtruck i Stockholm

Måste catering innebära att ett företag åker ut med varm mat och serverar detta till gästerna? Nej, ett alternativ är att hela ”restaurangen” istället kommer till festen. Det är nämligen så en foodtruck fungerar. En minibuss med ett inbyggt kök där all mat kan tillagas. När en sådan bokas kan alltså maten lagas exakt innan den ska serveras. Det är även ett smidigt alternativ om maten ska serveras ett par mil från stadskärnan, på ett strandparty eller stort event.

Mat + Porslin + Stolar +….

Ett flertal restauranger i Stockholm erbjuder kompletta paketlösningar. Det innebär att kunderna kan beställa mat, porslin, stolar, bord, bestick och mycket annat. De har färdiga lösningar för festen vilket gör det extremt smidigt som kund.

I vissa fall erbjuder cateringföretaget kompletta lösningar i samarbete med andra företag inom branschen. Det kan därmed innebära att ett företag hyr ut partytältet, ett hyr ut bord och stolar och ett ordnar med maten. Men det är inget som kunden märker då det är ett enda företag som samordnar och fakturerar för detta.
Så nästa gång catering ska beställas – våga tänk utanför de invanda ramarna och beställ från en ny restaurang, vid ett nytt tillfälle eller på ett helt nytt sätt.