Välj en sida

Låt arbetsdagen bli både spännande och inspirerande på ett centralt beläget kontorshotell med innovativa bolag i olika branscher som grannar. Konceptet med kontorshotell är mycket populärt för mindre bolag som genom att hyra plats i en lokal får tillgång till service i toppklass och dessutom en mängd faciliteter som höjer trivseln på arbetsplatsen, så som gym, kafeteria och terrass eller innergård att samlas på för en trevlig AW. Kontorshotell i Stockholm är i regel möblerade med moderna kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord för att ge god ergonomi, och erbjuder därmed möjligheter till personlig anpassning för att medarbetarna ska må så bra som möjligt på jobbet.

Lär känna konceptet kontorshotell i tre punkter

  • Kontorshotell är ett flexibelt sätt att ha kontorsplatser, och är perfekt för företag vars personalstyrka varierar på grund av rekryteringar eller utflyttar till olika städer. Då blir lokalen inte en begränsning för företagets tillväxt.
  • Att arbeta på ett kontorshotell kan bli ett mycket socialt sätt att gå till sin arbetsplats, vilket är ett plus i kanten enligt de flesta. Dock kan det bli rörigt om det är omflyttning och många nya människor på de olika företagen samtidigt.
  • Många coworking-kontor har förmåner för de som arbetar där, så som parkeringsplatser, möjlighet att ha med sin hund och cykelparkering i låst utrymme. Ofta finns det goda möjligheter att ta upp önskemål med fastighetsförvaltaren om man vill ha förändringar i lokalerna.

Olika inriktningar på kontorshotell

Beroende på behovet av arbetsplats kan olika kontorshotell vara särskilt lämpliga för en viss verksamhet, varför det är bra att analysera behovet av gemensamma ytor och avskildhet. Det finns de lokaler som erbjuder många samarbetsytor så som mötesrum och lounges, medan det också finns kontor med mer avskildhet för den som önskar arbetsro. Många coworking-kontor har också anpassats till en mer digital livsstil och arbetssätt, och erbjuder därför t.ex. studios för inspelning av podd eller video, och har rum särskilt avsedda för digitala möten. För att hitta de optimala lokalerna för firman är det en bra idé att noggrant analysera sin verksamhet idag, och göra en prognos för vilka behov man kommer ha under de närmaste åren.