Välj en sida

Gamla Stan är en av de mest populära turistdestinationerna i Stockholm. Det är bland annat känt för sina historiska byggnader, museer, gator och torg. Men om du är en ölälskare är Gamla Stan också känt för sina många pubar, barer och restauranger som serverar en rad olika ölsorter från Sverige och runt om i världen. Om du vill prova några av de bästa ölsorterna är ölprovning ett utmärkt sätt att upptäcka nya smaker och hitta dina nya favoriter. Därför bör du prova riktigt god öl i Gamla stan.

Tips för att prova riktigt god öl i Gamla stan

Om du vill få ut det mesta av att prova riktigt god öl i Gamla stan så kan du följa nedanstående tips:

  • Välj rätt plats att provsmaka öl. När du väljer platsen för din ölprovning så se till att välja en bar eller restaurang som specialiserar sig på öl eller har ett brett utbud av ölsorter. Många ställen erbjuder dessa provningar vilket ger dig möjlighet att prova flera olika sorter samtidigt.
  • Välj öl utifrån dina smaker. Öl finns i många olika stilar och smaker, från lätta och fruktiga öl till tunga och rostade öl. Innan du börjar prova, tänk på vilken typ av öl du gillar men också vilka smaker du vill utforska. Om du är osäker så kan du fråga personalen för rekommendationer baserat på dina smakpreferenser.
  • Använd alla dina sinnen. När du provsmakar öl, använd alla dina sinnen för att upptäcka smaker och dofter. Titta på färgen och konsistensen, dofta på ölet och ta en liten sip för att upptäcka smakerna. Låt ölet cirkulera runt munnen för att upptäcka alla smaker.
  • Rengör din gom. Innan du går vidare till nästa öl så bör du rengöra din gom genom att dricka lite vatten eller äta något neutralt. Det kan till exempel vara bröd eller kex. Detta hjälper dig att återställa smaklökarna och ger dig en bättre uppfattning om smaken på nästa öl.
  • Håll dig till små portioner. För att undvika att bli för full eller överväldigad så håll dig till små portioner när du provsmakar öl. De flesta barer erbjuder små glas eller provsmakningar, vilket är ett bra sätt att upptäcka flera olika ölsorter utan att bli alltför berusad.